Menubalk - In- uitloggen

Voor congresorganisatie

Accreditatie aanvragen verloopt via het digitale GAIA (Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie) systeem. Bij de NIV kunnen accreditatieaanvragen ingediend worden voor alle internisten (met of zonder differentiatie). De aanvraag dient twee maanden van te voren te worden ingediend, de procedure van de NIV is verwoord in een bijlage.

Via de website van de KNMG kunt u alle algemene documenten vinden die voor aanbieders van nascholingen van belang zijn, zoals handleidingen etc. Tevens vindt u op deze website informatie over regelgeving.

Afspraken & Wetenswaardigheden Accreditatieproces NIV
Door de tijd heen wordt het accreditatieproces aangepast en/of aangescherpt. De afspraken en wetenswaardigheden die voor internisten en congresorganisaties van belang zijn staan in de bijlage die u kunt vinden op de pagina 'Algemeen'.

ABAN
Algemene nascholingen (niet medisch-inhoudelijk) worden beoordeeld door het ABAN (Accreditatie Bureau Algemene Nascholing) en de punten worden erkend door de NIV.

ABFE
Van nascholingen in digitale vorm (E-learning, webcast, etc.) moet eerst het format worden getoetst door het ABFE (Accreditatie Bureau Format E-learning) en vervolgens inhoudelijk beoordeeld door de betreffende wetenschappelijke vereniging (WV).

Tarieven NIV
(geldig vanaf per 1-1-2015)

 

excl. BTW 

incl. BTW 

Commerciële/gesponsorde bijeenkomsten (cat. A) *

€ 225,00

€ 272,25

Niet-commerciële/niet-gesponsorde bijeenkomsten (cat. B) **

€   75,00

€   90,75

Toeslag spoedaanvraag

€   50,00

€   60,50

* Categorie A: Dit zijn nascholingen die gesponsord zijn (dan wel door de sponsor zelf worden georganiseerd) EN/OF waar inschrijfgeld wordt gevraagd aan de deelnemers.

** Categorie B: Dit zijn nascholingen waar deelname gratis is EN zonder sponsoring (in welke vorm dan ook).