Menubalk - In- uitloggen

Nascholing

De Commissie Accreditatie toetst nascholingsactiviteiten op basis van vastgestelde criteria. Voor het huishoudelijk reglement van de commissie verwijzen wij u naar de bijlage.

GAIA
Voor het aanvragen van accreditatie, beoordelen van nascholingen, vastleggen van nascholingspunten en herregistratie is een digitaal systeem ontwikkeld (GAIA = Gemeenschappelijke Accreditatie Internet Applicatie). Meer informatie vindt u op de website van de KNMG (de KNMG faciliteert de wetenschappelijke verenigingen bij het GAIA dossier).

Kosten accreditatieaanvraag

€ 225,00 excl. BTW voor gesponsorde en/of commerciële bijeenkomsten
€ 75,00 excl. BTW voor niet-gesponsorde, niet-commerciële bijeenkomsten en/of regionale refereeravonden

Afspraken & Wetenswaardigheden Accreditatieproces NIV
Door de tijd heen wordt het accreditatieproces aangepast en/of aangescherpt. De afspraken en wetenswaardigheden die voor internisten en congresorganisaties van belang zijn staan in de bijlage ‘afspraken en wetenswaardigheden accreditatieproces NIV'.

Uitvoeringen en bijeenkomsten
Uitleg over het gebruik van deze termen binnen het GAIA systeem. Organiseert u een nascholing, dan is het nuttig om dit even te bekijken: https://www.pe-online.org/demo/opleider/uitvoering_bijeenkomst_NL.pdf   

GAIA verklaard voor jonge klaren
Jonge klaren krijgen vanaf hun eerste registratie te maken met GAIA voor hun nascholingsdossier (voor zowel interne geneeskunde als de differentiatie). Hiervoor is een korte handleiding gemaakt om hen hierbij op weg te helpen. Deze handleiding kan uiteraard ook door iets minder jonge klaren als naslag gebruikt worden!