Menubalk - In- uitloggen

Arts-onderzoeker voor promotieonderzoek radionuclide therapie van neuro-endocriene tumoren

 

Functie-inhoud

Neuro-endocriene tumoren zijn zeldzame tumoren die voornamelijk voorkomen in het maag-darmkanaal. Therapie met radionucliden (peptide receptor radionuclide therapie, PRRT) is een in het Erasmus MC ontwikkelde, effectieve therapie om deze tumoren te behandelen. In dit onderzoek zal een PRRT met een nieuw, krachtiger radionuclide (Actinium-225) worden onderzocht bij patiënten. Het betreft een fase-1 studie. Het onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het KWF. Als arts-onderzoeker werk je in een multidisciplinair team en zal je samenwerken binnen de onderzoeksgroepen van twee afdelingen, namelijk de Radiologie & Nucleaire geneeskunde (dr. T. Brabander) en Interne geneeskunde (dr. J. Hofland). Hierbij zullen je taken voornamelijk bestaan uit het opzetten en begeleiden van klinische studies en het analyseren van de data. Je verwerkt deze bevindingen tot wetenschappelijke publicaties en een proefschrift.

Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw. De gecombineerde afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC is de grootste afdeling van Nederland en past de modernste technieken toe bij het uitvoeren van hoogwaardige diagnostiek, beeld gestuurde interventies en therapieën. De afdeling heeft een uitgebreid wetenschappelijk programma. De afdeling is onderdeel van het ENETS centre of excellence voor de behandeling van neuro-endocriene tumoren en al jaren wereldwijd de voorloper op het gebied van PRRT. In het ENETS centre of excellence worden patiënten met neuro-endocriene tumoren in een multidisciplinair team behandeld. Er bestaat op dit gebied dan ook een nauwe samenwerking tussen de afdelingen Interne geneeskunde, Interne Oncologie, Heelkunde, Pathologie en Radiologie & Nucleaire Geneeskunde. Daarnaast participeert het Erasmus MC in de opleiding tot medisch specialist van deze specialisaties.

Profiel

Je bent een BIG geregistreerd basisarts met ambitie om een promotieonderzoek binnen vier jaar af te ronden. Je hebt bij voorkeur ervaring met wetenschappelijk onderzoek en affiniteit met radiologie/nucleaire geneeskunde, interne geneeskunde en/of oncologie. Je bent enthousiast, ambitieus en een teamspeler met goede contactuele vaardigheden. Je bent in staat zelfstandig te werken en initiatieven te ontplooien. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk op het hoogste niveau.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG/ RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Functie: 
Promovendus
Differentiatie: 
Algemeen
Ziekenhuis: 
Erasmus MC
Locatie: 
Plaats: 
Rotterdam
Website ziekenhuis: 
www.erasmusmc.nl
Wij zoeken / wij bieden: 

We bieden een contract voor de duur van maximaal 4 jaar voor een 1.0 fte arts-onderzoeker. Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.615,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Vacature per: 
woensdag, 22 december, 2021
% FTE: 
1.00
Contractvorm: 
Tijdelijk dienstverband
Duur functie: 
4 jaar
Reden vacature: 
opleiding
Reageren voor: 
maandag, 31 januari, 2022
Wijze solliciteren / informatie: 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met dr. Tessa Brabander, nucleair geneeskundige afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde, telefoon: 010 - 704 2006 of e-mail: t.brabander@erasmusmc.nl.