Menubalk - In- uitloggen

Functie: 
Promovendus
Differentiatie: 
Algemeen
Generalist
Ouderengeneeskunde
Ziekenhuis: 
Amsterdam UMC en OLVG
Locatie: 
Plaats: 
Amsterdam
Website ziekenhuis: 
Wij zoeken / wij bieden: 

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die ervaring heeft met wetenschappelijk onderzoek en zich daar verder in wil specialiseren, iemand die affiniteit heeft met kwetsbare ouderen en goed kan organiseren en graag samenwerkt met professionals uit de kliniek en de wetenschap. Wij vragen: een afgeronde academische opleiding in de geneeskunde of vergelijkbare kwalificaties (master in gezondheidswetenschappen of aanverwante universitaire opleiding); aantoonbaar goede organisatorische vaardigheden; een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift; ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties en kwantitatieve data-analyses zijn een pré. 

Wij bieden: Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk. Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven. Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld. Ruime gelegenheid tot extra scholing, verdieping en verbreding, een plek om te groeien! Werken in het Amsterdam UMC en OLVG betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Het salaris is conform de CAO UMC met veel aantrekkelijke extra`s, zoals een eindejaarsuitkering van 8.3 %, 8% vakantietoeslag, collectiviteitskorting op verschillende verzekeringen en tegemoetkoming reiskosten OV en gratis parkeren! Het bruto maandsalaris voor deze functie bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 3.271,-- bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, maximaal € 4.707,-- (schaal 10.2). In eerste instantie zal een jaarcontract worden geboden. Bij gebleken geschiktheid zal het contract worden verlengd. Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.

Vacature per: 
donderdag, 12 mei, 2022
% FTE: 
0.90
Contractvorm: 
Tijdelijk dienstverband
Duur functie: 
Een jaar met kans op verlening
Reden vacature: 
Reageren voor: 
woensdag, 1 juni, 2022
Wijze solliciteren / informatie: 

Wat ga je onderzoeken

Statines worden na een TIA of herseninfarct voorgeschreven om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Bij jongere patiënten zijn statines effectief in het voorkomen van een hartinfarct of herseninfarct. Het is onbekend of dit ook geldt voor kwetsbare oudere patiënten. Ook hebben kwetsbare ouderen meer kans op bijwerkingen van medicijnen. Bewijs voor de beste aanpak voor deze groep ontbreekt. De hypothese van dit onderzoek is dat bij kwetsbare ouderen het NIET behandelen met een statine na een herseninfarct of TIA een betere kwaliteit van leven en dagelijks functioneren geeft in vergelijking met wel behandelen. Dit onderzoek bestaat uit twee gerandomiseerde deelonderzoeken: een deel waarbij niet behandelen bestaat uit het stoppen van een statine bij patiënten die dit medicijn al gebruikten voor het herseninfarct of de TIA en een deel waarbij er geen statine wordt voorgeschreven.

Wat ga je doen

Heb jij interesse in het doen van klinisch onderzoek bij kwetsbare ouderen en wil jij promoveren op een uniek nationaal onderzoek naar de kwaliteit van leven bij het gebruik van statines in kwetsbare oudere patiënten die en TIA of herseninfarct hebben gehad? Voor het project “ StAtins in Frail oldEr patients with ischemic Stroke or Transient ischemic attack” (SAFEST) dat deel uitmaakt van de Zorgevaluatie & Gepast Gebruik (ZE & GG) ronde 2020 zijn wij op zoek naar een enthousiaste arts-onderzoeker of onderzoeker in opleiding (OIO). Als arts-onderzoeker ga je aan de slag met het schrijven van een onderzoeksprotocol in de opstartfase van het onderzoek, het verkrijgen van goedkeuring bij de Medisch Ethische Toetsings Commissie en lokale toetsing in de deelnemende centra. Ook ga je contacten leggen met de deelnemende centra, een datamanagementplan en draaiboek schrijven en de betrokken zorgverleners trainen. In de tweede fase van het project werk je nauw samen met een tweede promovendus bij het includeren in dit gerandomiseerde zorgevaluatieonderzoek en het verwerken van de data. De primaire focus van het project ligt op het opzetten en organiseren van het gerandomiseerde onderzoek en het schrijven van wetenschappelijke artikelen en proefschrift.

Waar en met wie werk je samen

Het SAFEST consortium is een unieke multidisciplinaire samenwerking van de volgende wetenschappelijke verenigingen: Nederlandse Vereniging voor Neurologie, Nederlandse Vereniging voor klinische Geriatrie, Nederlandse Internisten Vereniging en Landelijke Huisartsen Vereniging. Hierbij zijn 23 Nederlandse ziekenhuizen (waaronder 5 academische) aangesloten. Het consortium is ingebed in het NeuroScience instituut en het Amsterdam Public Health instituut van het AmsterdamUMC en er is een nauwe samenwerking tussen de afdelingen Neurologie en Ouderengeneeskunde. De aanstelling van de arts-onderzoeker/OIO zal bij de afdeling Neurologie van het Amsterdam UMC, locatie AMC, zijn. De arts-onderzoeker zal ook een gastaanstelling krijgen bij de afdeling Neurologie in OLVG in Amsterdam. De werkplek is afwisselend op de afdeling Neurologie van het Amsterdam UMC en OLVG. Er is nauwe samenwerking binnen het consortium waarbij de projectgroep regelmatig samenkomt voor overleg en kennisuitwisseling.

Interesse in deze functie

Gedurende de publicatietermijn worden sollicitaties doorlopend behandeld. Bij invulling van de vacature wordt deze voortijdig gesloten. Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met prof. dr. R.M. van den Berg-Vos, neuroloog en voorzitter van het consortium, via 020-5108783 of 020-5663942 en prof. dr. N. van der Velde, klinisch geriater/ internist ouderengeneeskunde en projectleider, op 020 5665991. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Tanja Hart, Recruitment Adviseur via 06-21603178 of t.hart@amsterdamumc.nl Een referentiecheck en screening kunnen onderdeel zijn van de procedure. Lees hier wat dit inhoudt. Kom je bij ons in dienst, dan vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). Interne kandidaten krijgen, bij gelijke geschiktheid, voorrang op externe kandidaten. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld