Menubalk - In- uitloggen

Je beoordeelt in teamverband het klinische deel van een registratiedossier voor geneesmiddelen dat bestaat uit onderzoek met gezonde vrijwilligers en met patiënten. Je maakt een beoordelingsrapport over een registratieaanvraag ingediend bij het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) of het European Medicines Agency (EMA).

De beoordeling van het registratiedossier van humane geneesmiddelen wordt uitgevoerd binnen 4 afdelingen (farmacotherapeutische groepen). Binnen deze groepen is een team van professionals werkzaam met hoofdzakelijk een farmaceutische of medische achtergrond. Het team is verantwoordelijk voor de inhoudelijke beoordeling van geneesmiddelonderzoek, afgifte van handelsvergunningen, wetenschappelijk advies aan farmaceutische bedrijven, onderhoud van het registratiedossier en procescoördinatie.

Binnen FT2 worden geneesmiddelen beoordeeld op het gebied van hart en bloedvaten, diabetes en obesitas, gynaecologie, osteoporose, diagnostiek, nefrologie en benige hematologie. We zoeken met het oog op de huidige bezetting binnen FT2 een klinisch beoordelaar die zo mogelijk breed inzetbaar is op de diverse ziektebeelden waar FT2 zich op richt.

Concreet houd je je bezig met de volgende zaken:
• Je bent verantwoordelijk voor de medisch-inhoudelijke beoordeling van de werkzaamheid en veiligheid en baten/risico balans van nieuwe geneesmiddelen of nieuwe indicaties.
• Je doet medisch-wetenschappelijk gefundeerde aanbevelingen aan het College van het CBG en de EMA.
• Je verleent in teamverband wetenschappelijk advies aan de farmaceutische industrie over de klinische en methodologische aspecten bij de opzet van onderzoek met geneesmiddelen die betrekking hebben op of gerelateerd zijn aan een (toekomstige) registratie.
• Je treedt op als deskundige bij bijeenkomsten van College en EMA.

Functie: 
Onderzoeker
Differentiatie: 
Algemeen
Generalist
Meervoudig profiel
Endocrinologie
Hematologie
Farmacologie
Vasculaire geneeskunde
Ziekenhuis: 
College ter Beoordeling van Geneesmiddelen
Locatie: 
Utrecht en werken op afstand
Plaats: 
Utrecht
Website ziekenhuis: 
www.cbg-meb.nl
Wij zoeken / wij bieden: 

We zoeken een arts, apotheker of wetenschapper met expertise op het gebied van ziektebeelden passend bij het werkterrein van FT2 en met deskundigheid op het gebied van geneesmiddelenonderzoek, die zich herkent in de volgende punten:
• Klinische ervaring en/of ervaring met klinisch onderzoek.
• Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels
• Goed in staat je standpunten mondeling en schriftelijk over het voetlicht te brengen.
• Begrip voor de soms zeer uiteenlopende belangen en standpunten van anderen.
• In staat om efficiënt, discreet en diplomatiek met informatie om te gaan.
• Bij voorkeur ook kennis van statistiek, methodologie en/of klinische epidemiologie.

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Vacature per: 
vrijdag, 4 februari, 2022
% FTE: 
100.00
Contractvorm: 
Loondienst
Duur functie: 
1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
zondag, 1 januari, 2023
Wijze solliciteren / informatie: 

Wij zijn ervan overtuigd dat diversiteit in een team de samenwerking en uitkomst sterker maken. Het CBG zet zich ook in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Als je in deze doelgroep valt en in het doelgroepenregister staat, dan nodigen we jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Iedereen is welkom bij het CBG. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

We zijn benieuwd naar je motivatie voor deze functie, en zien een toelichting daarvan dan ook graag terug in je sollicitatiebrief. We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand bestand via het digitale sollicitatieformulier.

We zijn gevestigd in een modern kantoorpand op loopafstand van het Utrecht Centraal Station. In 2022 verhuist het CBG naar het Utrecht Science Park.

Na sluitingsdatum is de vacaturetekst online niet meer zichtbaar op werken-voor-nederland. We raden je aan om de tekst te downloaden en op te slaan, nadat je hebt gesolliciteerd. Mocht je na de officiële sluitingsdatum willen reageren, neem dan contact op via onderstaande gegevens: enkele collega’s bereiden zich voor op hun pensioen.

https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/klinisch-beoordelaar-ft2-AC... tot en met 16-2-2022

Nadere informatie via Patrick Vrijlandt, internist en senior klinisch beoordelaar bij FT2; tel o652 756 539