Menubalk - In- uitloggen

 • Wij zijn een STZ-ziekenhuis (met locaties in Veldhoven en Eindhoven) met meerdere topklinische functies. Onze ruim 3400 medewerkers, waaronder ruim 200 medisch specialisten, leveren iedere dag weer hoogwaardige en vernieuwende zorg.
 • Ons doel is om Brabant gezonder te maken, we doen dan ook veel ter preventie.
 • We werken steeds meer vanuit waardegedreven zorg, waarbij samenwerking tussen verschillende afdelingen (maar ook verschillende zorgpartners) essentieel is.
 • Als opleidingsziekenhuis bieden wij diverse (vervolg)opleidingen aan, daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Wij stimuleren en faciliteren dit.
 • Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.
 • Je treedt toe tot de maatschap MSB de Medici, waar de vakgroep interne geneeskunde deel van uitmaakt.
 • Je gaat werken in een slimme, innovatieve regio die op meerdere fronten veel te bieden heeft.
Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Hematologie
Ziekenhuis: 
Maxima Medisch Centrum
Locatie: 
Plaats: 
Veldhoven/Eindhoven
Website ziekenhuis: 
www.mmc.nl
Wij zoeken / wij bieden: 

Wij zoeken een enthousiaste internist-hematoloog die de hematologie in de volle breedte wil uitoefenen. De hematologische zorg wordt op dit moment verzorgd door twee internist-hematologen, een internist-hematoloog/oncoloog en drie verpleegkundig specialisten Hematologie. Máxima MC (MMC) is een HOVON echelon C-HIC ziekenhuis en draagt zorg voor patiënten met acute leukemie en andere intensieve hematologische zorg in de regio Eindhoven. Er is een goede regionale samenwerking met omliggende ziekenhuizen en het MUMC als consulterend verwijscentrum. Het MMC draagt samen met het Radboudumc en het MUMC+ zorg voor patiënten met hemofilie en aanverwante bloedingsziekten binnen het hemofiliebehandelcentrum Nijmegen-Eindhoven-Maastricht (HBC-NEM).

Je werkzaamheden als Internist-hematoloog

 • Je bent werkzaam als allround hematoloog.
 • Je verricht poliklinische en klinische werkzaamheden op beide locaties van MMC.
 • Je zorgt voor patiënten met acute leukemie, terugplaatsing na autologe stamceltransplantatie en andere intensieve hematologische zorg.
 • Je participeert in het hemofiliebehandelcentrum.
 • Je zorgt voor patiënten met veneuze trombo-embolie en participeert in de antistollingszorg.
 • Je participeert in de algemene internistische werkzaamheden en diensten.

Je toekomstige werkomgeving en collega’s

 

MMC biedt een uitdagende werkomgeving die gericht is op continu verbeteren. Twaalf medisch specialistische en tal van andere opleidingen zorgen voor een stimulerend opleidingsklimaat. In onze manier van werken ligt het accent op aandacht voor de mens, wederzijds vertrouwen en innovatie.

MSB de Medici
MSB de Medici is een maatschap die per 1 januari 2015 is opgericht, waarin alle vrijgevestigd medisch specialisten die in MMC werken, zijn verenigd. Op dit moment bestaat de maatschap uit 135 leden. MSB de Medici biedt kwalitatief hoogwaardige medische zorg op een betrokken en patiëntgerichte wijze. De maatschap heeft opleiding en onderzoek hoog in het vaandel staan en wil innovatief en ondernemend zijn. MSB de Medici werkt op een professionele manier samen met het ziekenhuis.

Vakgroep Interne Geneeskunde
De vakgroep Interne Geneeskunde bestaat uit 17 internisten en een klinisch geriater. De internisten beoefenen de interne geneeskunde in de volle breedte uit en participeren, in samenwerking met het MUMC+, in de opleiding Interne Geneeskunde. Binnen de interne geneeskunde bestaan er de aandachtsgebieden endocrinologie, nefrologie, ouderengeneeskunde, vasculaire geneeskunde, infectiologie, acute geneeskunde, allergologie en immunologie, oncologie en hematologie. Er zijn momenteel vijf hemato/oncologen.

Hematologie en oncologie zijn speerpunten binnen het ziekenhuis. Hierdoor zijn we in staat om een voortrekkersrol te spelen bij de centralisatie en organisatie van kwalitatief goede zorg in de regio. De klinische afdeling hemato-oncologie heeft 27 bedden, waarvan vier HIC-bedden waar patiënten met acute leukemie worden behandeld. Binnenkort wordt er gestart met de nazorg voor autologe stamceltransplantatie patiënten.

De oncologische dagbehandeling is zowel op locatie Eindhoven als op locatie Veldhoven gesitueerd. Het gekozen oncologische profiel kenmerkt zich door expertise op het gebied van targeted therapy en immunotherapie, wat zijn weerslag vindt in de melanoom-, bijnier- en NET-oncologische zorg. MMC heeft een ondersteunende researchafdeling en participeert actief in HOVON- en andere landelijke studies en initieert eigen onderzoek.

 

Deze functie past bij je als

 

 • Je de hematologie in de volle breedte wilt uitoefenen.
 • Je affiniteit hebt met zowel de benigne als de maligne hematologie.
 • Je de algemene interne geneeskunde in de breedte wilt blijven beoefenen.
 • Je wilt werken in een hecht team.
 • Je gericht bent op innovatie en ontwikkeling van het vakgebied.
 • Je communicatief vaardig bent en over organisatorische vaardigheden beschikt.
 • Je affiniteit hebt met het geven van onderwijs binnen de opleiding van arts-assistenten en coassistenten.
 • Je proactief en flexibel bent.
 • Je bereid bent te participeren in het management.
 • Je wetenschappelijke belangstelling hebt en bij voorkeur een promotie hebt afgerond.
Vacature per: 
zondag, 1 september, 2019
% FTE: 
0.90
Contractvorm: 
Toetreding maatschap
Duur functie: 
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
woensdag, 12 juni, 2019
Wijze solliciteren / informatie: 

Interesse?

 

Heb je interesse in deze functie bij MSB de Medici? Dan ontvangen we je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóór 12 juni a.s., via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan de heer R.H. Verheesen, voorzitter MSB de Medici.

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel of maak een afspraak met dr. L. Tick, internist-hematoloog, dr. A. Vreugdenhil, internist-hemato/oncoloog, of dr. L. Nieuwenhuizen, internist-hematoloog, te bereiken via telefoonnummer (040) 888 8000.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op 1 juli 2019.

 

Solliciteren kan via: https://www.mmc.nl/werkenbijmmc/solliciteren/?id=27313