Menubalk - In- uitloggen

Het Martini, dat zijn wij. Wij zijn een topklinisch opleidingsziekenhuis en daar zijn we trots op. Naast brede basiszorg bieden we complexe zorg en hebben we bovenregionale expertise. We werken continu aan vernieuwing. Daarom doen we veel toegepast onderzoek en werk je bij ons in een moderne werkomgeving met de nieuwste technologieën en behandelmethoden. Maar nog belangrijker: samen zijn we een organisatie van en voor mensen. Dat zie je, proef je en ervaar je. Als patiënt én als medewerker. Welkom bij #teammartini.

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Acute geneeskunde
Ziekenhuis: 
Martini Ziekenhuis
Locatie: 
Plaats: 
Groningen
Website ziekenhuis: 
https://www.martiniziekenhuis.nl/
Wij zoeken / wij bieden: 

De vakgroep Interne Geneeskunde & Reumatologie is samen met de vakgroep Spoedeisende Hulp (SEH) van het Martini Ziekenhuis op zoek naar twee Internisten Acute Geneeskunde (0,8 tot 1,0 fte) om onze vakgroepen te versterken en om samen met de SEH-artsenKNMG de acute zorg verder te ontwikkelen!

Het betreft toetreding tot de vakgroep Interne Geneeskunde & Reumatologie binnen de maatschap Medisch Specialistisch Bedrijf Martini. Als internist acute geneeskunde wordt je ook onderdeel van het medisch team SEH, in een specialisme-overstijgende vakgroep samen met de SEH-artsen. Het overgrote deel van je werkzaamheden (circa 70%) is op en voor de SEH. Dit is zowel in de diensten op de SEH als ook meewerken aan het nog verder professionaliseren en continu verbeteren van de zorg op de SEH. Circa 30% van de werkzaamheden zijn binnen de Interne Geneeskunde. Hierin participeer je in de volle breedte van het vak. Doordat je op de SEH en bij de vakgroep werkt, ben je bij uitstek de verbindende factor en daarmee in staat vanuit je brede perspectief de acute zorg nog verder te verbeteren.

De SEH kiest met de vakgroep Interne Geneeskunde & Reumatologie heel gericht voor de samenwerking met internisten acute geneeskunde. Door met verschillende achtergronden naar de acute zorg te kijken, versterken we zowel de zorg aan patiënten als de organisatie van de zorg op de SEH. De SEH van het Martini Ziekenhuis is de afgelopen jaren fors gegroeid, momenteel worden er ruim 30.000 patiënten per jaar behandeld. Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis met zowel laag als hoog complexe zorg. De recentelijk compleet verbouwde SEH met daglicht en met een inpandige Huisartsenpost is één van de grootste in Noord-Nederland. Een SEH waar je als medisch specialist de acute zorg in de breedste zin van het woord verleent!

Internisten Acute Geneeskunde: werk op de SEH en binnen de Interne Geneeskunde
Als Internist Acute Geneeskunde heb je op de SEH meerdere taken. Allereerst het waarborgen van veilige zorg op de SEH voor alle patiënten. In de diensten met ervarenheid aanwezig op de werkvloer als coördinerend en superviserend arts zorg je voor overzicht en help je de doorstroom te bevorderen. Naast het verlenen van directe patiëntenzorg betekent dit ook het superviseren en begeleiden van arts-assistenten, semi-artsen en coassistenten. Bij de eerste opvang van alle vitaal bedreigde patiënten ben je betrokken. Ook heb je een belangrijke taak in het versterken van samenwerking en verbinding van de SEH met de eigen vakgroep en met de andere specialismen. Natuurlijk verricht je ook neventaken in het verder stroomlijnen van het SEH-proces en zo werken we samen aan het bereiken van de vele ambities voor 24/7 toekomstbestendige excellente spoedzorg.

Werkzaamheden binnen de Interne Geneeskunde worden nader ingevuld en zullen bestaan uit poliklinische werkzaamheden en superviseren van consulten in de kliniek. Tevens ga je deel uitmaken van het opleidingsteam van de 3-jarige (voor)opleiding Interne Geneeskunde.

Medisch inhoudelijke functie-eisen
Een (bijna) afgeronde opleiding tot Internist Acute Geneeskunde.
Certificaten in bezit of bereid te behalen: ALS, ATLS en APLS.
Ervaring (of bereid te investeren) in het werken met POCUS (echografie).

Dit krijg je ervoor terug
Je werkt in een topklinisch ziekenhuis waar je alle ruimte krijgt om te innoveren en je verder te ontwikkelen in de acute zorg én in je eigen vakgebied.
Toetreding als maat tot het Medisch Specialistisch bedrijf Martini vanuit de vakgroep Interne geneeskunde en Reumatologie.
Je werkt samen met ambitieuze artsen waar je veel mee kan bereiken.
Voor een van de kandidaten is er de mogelijkheid lid van het managementteam SEH te worden.
Over de SEH, de vakgroep SEH en vakgroep Interne Geneeskunde & Reumatologie
Op de SEH werken op dit moment 6 SEH-artsenKNMG. Daarnaast vele A(N)IOS, HAIO’s, semiartsen en ongeveer 60 verpleegkundigen, helpenden en secretariaat. Het management van de SEH wordt gevormd door de medisch coördinator SEH, een specialist snijdend, een specialist beschouwend en de zorgmanager.

We zijn een hecht team dat goed samenwerkt om alle patiënten van de beste spoedzorg te voorzien. We hebben al veel bereikt en onze ambitie om het nóg beter en toekomstbestendig te maken blijft groot. We zijn koploper in digitale gegevensuitwisseling en flowmanagement. We werken nauw samen met andere zorginstellingen in de regio, zoals met de huisartsen en huisartsenpost, ambulancediensten en ziekenhuizen.

De vakgroep Interne Geneeskunde en Reumatologie bestaat uit 15 internisten, 3 reumatologen, een chef-de-clinique en een ziekenhuisarts. Het aantal arts-assistenten is gemiddeld 28 (18 AIOS en 10 ANIOS). Jaarlijks zijn er gemiddeld 15 M3 coassistenten en 35 M1-coassistenten. Binnen de vakgroep zijn de volgende differentiaties vertegenwoordigd: endocrinologie, nefrologie, oncologie, hematologie, infectie ziekten, reumatologie en klinisch immunologie. De vakgroep participeert actief binnen de medische staf, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Vacature per: 
woensdag, 13 juli, 2022
% FTE: 
100.00
Contractvorm: 
Toetreding maatschap
Duur functie: 
Onbepaalde tijd
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
donderdag, 18 augustus, 2022
Wijze solliciteren / informatie: 

Solliciteren op deze leuke baan...?!
We kunnen je nog veel meer vertellen over onze ambities en vernieuwde SEH. Maar we laten het je ook graag zien. Een verkennend gesprek met een SEH-arts, de vakgroep Interne Geneeskunde en een rondleiding op de SEH kan. Voor vragen en meer informatie over de vacature en sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Xandra Bodewes, SEH-arts en Medisch Coördinator SEH contactinformatie of x.bodewes@mzh.nl) en Johan van Rooijen, internist-oncoloog en voorzitter vakgroep Interne Geneeskunde en Reumatologie (050-5245870 of j.vanrooijen@mzh.nl).

Procedure
Jouw sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk donderdag 18 augustus 2022. Solliciteren kan met deze link: https://www.solliciterenbijmartiniziekenhuis.nl/aanmaken-sollicitatie-in....

De selectiegesprekken vinden plaats in week 34 en 35. Ben of ga je op vakantie, ook dan ontvangen we graag je sollicitatie, reageer vooral. We zijn flexibel in de planning van selectiegesprekken en eventueel is een digitaal gesprek in de vakantie mogelijk.