Menubalk - In- uitloggen

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) wordt internationaal erkend als een centrum van uitmuntendheid voor onderwijs, onderzoek en dienstverlening op het gebied van tropische geneeskunde. De afdeling Klinische Wetenschappen concentreert zich op patiëntgericht onderzoek, opleiding en dienstverlening in ontwikkelingslanden, met de nadruk op tropische en infectieziekten, waaronder HIV/AIDS.

De afdeling leidt ook de medische diensten van het ITG, een nationaal referentiecentrum voor tropische, besmettelijke en geïmporteerde ziekten en HIV/AIDS.

De Travel Clinic, een van de vlaggenschepen van de afdeling Klinische Wetenschappen, is belast met dienstverlening, deskundig advies, onderzoek en opleiding in alle aspecten van de reis- en tropengeneeskunde.

Wij zijn op zoek naar een specialist interne geneeskunde in de pre- en post-travel polikliniek van de ITG.

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Infectieziekten
Ziekenhuis: 
Instituut voor Tropische Geneeskunde
Locatie: 
Plaats: 
Antwerpen, België
Website ziekenhuis: 
www.itg.be
Wij zoeken / wij bieden: 

- U werkt als internist in de pre- en post-travel polikliniek van het ITG.

- U assisteert bij de routine HIV-zorg (start pre-exposure prophylaxis en follow-up van nieuwe HIV-patiënten).

- U zal occasioneel instaan voor de supervisie van de eenheid Infectieziekten van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, inclusief enkele weekends.

- U neemt occasioneel deel aan de onderzoeksactiviteiten en studies uitgevoerd in Infectieziekten, zowel in het ITM als in het buitenland.

- U rapporteert aan het Hoofd van de Reiskliniek, Dr. P. Soentjens.

 

 

Uw profiel

- U bent geneesheer met specialisatie inwendige geneeskunde, erkend en geregistreerd om als zodanig in België praktijk uit te oefenen. Indien U nog niet geregistreerd bent, kunnen we U hierin ondersteunen.

- U bent in het bezit van een diploma tropische geneeskunde.

- U bent in het bezit van een diploma infectieziekten of bent bereid de interuniversitaire opleiding te volgen.

- U hebt ervaring in de klinische behandeling van infectie- en tropische ziekten.

- U heeft interesse in onderzoek naar infectieziekten.

- U bent een goede communicator en teamspeler.

- U heeft een uitstekende kennis van het Nederlands en Engels; praktische kennis van het Frans strekt tot de aanbeveling.

Het ITM is een open en internationale campus waar medewerkers, studenten en onderzoekers werken aan de nieuwe internationale uitdagingen op het gebied van gezondheid. Wij streven naar uitmuntendheid, integriteit, specificiteit en efficiëntie. Uw opdracht draagt bij tot onze missie. Wij hechten waarde aan menselijke waardigheid en diversiteit, academische creativiteit en een kritische geest, solidariteit en samenwerking, en het welzijn van medewerkers, studenten, patiënten en cliënten. Samen zorgen we voor een aangename werksfeer met aandacht voor het evenwicht tussen werk en privéleven en mogelijkheden tot opleiding. Wij bieden u:

- Een intellectueel stimulerende, internationale en maatschappelijk betrokken omgeving, met ruimte voor eigen initiatief.

- Een voltijds contract van 2 jaar, verlengbaar. Startdatum: zo snel mogelijk.

- Een salaris vastgelegd volgens de barema's van het ITM en de Vlaamse universiteiten, aangevuld met klinische vergoedingen en aanvullende voordelen: een abonnement op het openbaar vervoer en/of fietsvergoeding, privé-pensioenregeling en abonnement op maaltijdcheques.

- U werkt in de hoofdzetel van het ITG, gelegen in het centrum van de bruisende stad Antwerpen.

Vacature per: 
woensdag, 9 juni, 2021
% FTE: 
1.00
Contractvorm: 
Loondienst
Duur functie: 
voltijds contract van 2 jaar, verlengbaar
Reden vacature: 
vertrek
Reageren voor: 
woensdag, 30 juni, 2021
Wijze solliciteren / informatie: 

Enthousiast over deze functie?

Voor meer informatie over deze functie, neem contact op met dr. Patrick Soentjens (psoentjens@itg.be) of dr. Ralph Huits (rhuits@itg.be).

Stuur je CV met motivatiebrief naar recruitment@itg.be vóór 30/06/2021.