Menubalk - In- uitloggen

HUTH is een groot regionaal opleidingsziekenhuis met ongeveer 8000 werknemers en 1200 bedden. Alle grote specialismen zijn vertegenwoordigd, met uitzondering van orgaantransplantaties (hoewel er een nauwe samenwerking is met St James's hospital in Leeds en patienten snel onder lokale follow-up komen) en allogene beenmergtransplantaties. Het is een uitdagende plek met veel verschilllende pathologie; van armoedegerelateerde grote-stads problematiek tot de uitdaging hoe zorg te leveren aan een weliswaar rijkere maar snel verouderende populatie buiten de stad. 

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Infectieziekten
Ziekenhuis: 
Hull University Teaching Hospitals NHS trust
Locatie: 
Castle Hill Hospital
Plaats: 
Cottingham
Website ziekenhuis: 
https://www.bmj.com/careers/job/140674/consultants-in-infection/
Wij zoeken / wij bieden: 

wij zijn een geintereerde afdeling met de afdeling microbiologie en zijn verantwoordelijk voor een groot scala aan diensten; we hebben onder andere een gespecialiseerde infectieziektenafdeling met 12 bedden, waarvan 6 negatieve druk met sluis, en 1 hooggespecialiseerde kamer vaar onder andere VHF patienten opgevangen kunnen worden. Er is een HIV patientenpopulatie van ongeveer 500 patienten, en HUTH is de lead organization van het regionale HIV netwerk, dat de zorg voor ongeveer 1000 patienten verleent gezamenlijk met twee andere organisaties. Er is een hepatitis outreach service, waarbij de service als 'one-stop-shop' geleverd word inclusief fibroscan, bloedonderzoek en behandeling, en voor diegenen die dat nodig hebben een kop thee in onze outreach bus. Een grote OPAT service levert complexe antibiotica zorg buiten het ziekenhuis, zowel intraveneus als monitoring van complexe orale behandeling (linezolid behandeling, langetermijn suppressive therapy).  De tuberculosezorg is in toenemende mate complex, en onze afdelingsbedden zijn vaak bezet met patienten die danwel MDR or pre-XDR TB hebben, danwel een zeer hoge 'burden of disease' en hebben anti-inflammatoire therapie nodig. Daarnaast bestaat een groot deel van ons werk uit het geven van behandeladvies, danwel door middel van reguliere inreach activiteitein, danwel door telefonisch advies te geven, en leiden we met veel plezier de volgende generatie op, zowel fellows als interne geneeskunde stagiaires, als medisch studenten.  

Hoewel de afdeling in de jaren voor COVID regelmatig deelnam aan grote trials (OVIVA, ARREST) is de research output de afgelopen 18 maanden enorm toegenomen; de Infection Research Group heeft die een cohort binnen de Oxford vcaccine trial opgezet, geparticipeerd in follow-up studies (COM-COV2, booster studies, COV009), en deel heeft genomen aan de ISARIC database, RECOVERY, PIONEER, SIREN, PHOSP-COVID en anderen; de groep bestaat inmiddels uit een PhD student, verschillende wetenschapsstage AIOS,  twee research fellows, drie research nurses en een core aan medisch specialisten. Een recente beurs van 2.5 miljoen euro voor antifungaal stewardship zal de groep verder vooruit brengen en de ambitie is om naast NIHR gefunde trials verdere beurzen aan te vragen voor met name onderzoek naar infectieziekten in armere populaties binnen de context van westerse landen. 

Vanwege het brede palet aan pathologie, kunnen wij je een interessante en afwisselende baan bieden die we aan jouw interesses kunnen aanpassen. Deeltijd is bespreekbaar, en ontwikkelmogelijkheden zijn er volop. Deelname aan landelijke beroepsgroene of organisaties wordt gestimuleerd vanuit het ziekenhuis en de afdeling, en waar mogelijk zal altijd plaats gemaakt worden voor individuele interesses. 

 

Vacature per: 
maandag, 4 oktober, 2021
% FTE: 
100.00
Contractvorm: 
Loondienst
Duur functie: 
Vast contract - contract voor bepaalde tijd is ook bespreekbaar
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
woensdag, 1 december, 2021
Wijze solliciteren / informatie: 

email: anda.samson@nhs.net

telefoon: +317867968726

Consultants in Infection job with Hull University Teaching Hospitals NHS Trust | 140674 (bmj.com) 

 

NB: in de vacature staat open tot 11 october, deze deadline wordt uitgesteld.