Menubalk - In- uitloggen

 HMC

Bij HMC staat de patiënt centraal en zijn we trots op wat we doen. We werken met toegankelijke en betrouwbare collega’s en leveren topklinische kwalitatief hoogstaande zorg, dichtbij huis. Samen met de verwijzers, verpleging, verzorging en thuiszorg zorgen wij voor de patiënt zoals hij dat wilt. HMC + Antoniushove + Bronovo + Westeinde: drie locaties met elk hun eigen accent.

Binnen de ‘topklinische zorg dichtbij’ zijn de acute zorg en oncologische zorg onze speerpunten. Onze zorg is onderscheidend op het gebied van kwaliteit van patiëntenzorg, opleiding en wetenschappelijk onderzoek.

Medisch Specialistisch Bedrijf

De ruim 200 vrijgevestigd medisch specialisten van HMC hebben zich verenigd in één maatschap, het Medisch Specialistisch Bedrijf HMC. Bij toetreding tot het MSB is een goodwillregeling van toepassing. Daarnaast kent het MSB een kennismakingsperiode van zes maanden. Je treedt toe tot het MSB voor 8 dagdelen.

OE Interne Geneeskunde

Sinds 2015 is de Interne Geneeskunde/MDL een gefuseerde organisatorisch eenheid (OE) en bestaat deze uit 27 internisten en 9 MDL-artsen die werkzaam zijn op de locaties HMC Antoniushove, HMC Bronovo en HMC Westeinde. Naast hun subspecialisme heeft elk OE lid algemeen internistische en OE- of ziekenhuis gerelateerde taken. De OE Interne Geneeskunde/MDL is onderverdeeld in de clusters, hemato-oncologie, nefrologie, endocrinologie/vasculaire geneeskunde, MDL, HIV/infectieziekten, ouderengeneeskunde en acute geneeskunde. De vakgroep heeft een opleidingserkenning voor de eerste vier jaar van de (voor)opleiding interne geneeskunde, de eerste twee jaar van de opleiding MDL-ziekten, erkenning voor de differentiatie acute geneeskunde en participeert in de opleiding van ziekenhuisartsen.

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Hematologie
Ziekenhuis: 
Haaglanden Medisch Centrum
Locatie: 
Westeinde - Antoniushove - Bronovo
Plaats: 
Den Haag
Website ziekenhuis: 
www.haaglandenmc.nl
Wij zoeken / wij bieden: 

Profiel

Op dit moment bestaat het team uit 3 hematologen die werken op de 3 locaties van het ziekenhuis. Hierbij is de hemato-oncologische zorg geconcentreerd op locatie HMC Antoniushove, maar wordt er op de andere locaties poliklinische behandelingen gedaan, waarbij iedere hematoloog per week maximaal op 2 locaties werkt. De werkzaamheden omvatten poliklinische behandeling van patiënten met een benigne of maligne hematologische ziekte en supervisie van de afdeling hemato-oncologie. Wij beoefenen de hematologie in de volle breedte. Sinds afgelopen jaar zijn we een echelon C-SCT centrum en verzorgen we de postautologe nazorg in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum. Er is een goede regionale samenwerking waarbij de behandeling van bijvoorbeeld acute leukemie in de andere ziekenhuizen van de regio. Wij zijn geen hemofilie-behandelcentrum. In het ziekenhuis zijn verpleegkundigen antistolling werkzaam die samen met ons zorgdragen voor het ziekenhuisbrede antistollingsbeleid en de trombosebehandeling.

Naast deze hematologische taken wordt een bijdrage verwacht in supervisie van de afdeling en polikliniek algemene interne geneeskunde en het doen van diensten op de verschillende locaties van het ziekenhuis.

Wat vragen wij?

  • Een internist-hematoloog met uitstekende communicatieve vaardigheden, ook in stressvolle omstandigheden.
  • Aantoonbare wetenschappelijke interesse en/of aantoonbare ervaring met management heeft de sterke voorkeur
  • Een goed ontwikkeld gevoel voor intermenselijke verhoudingen

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige en afwisselende functie in een groot topklinisch opleidingsziekenhuis met de mogelijkheid de hematologie in de volle breedte uit te oefenen en in samenwerking met het LUMC een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek
  • Een stimulerende werkomgeving met een (multiculturele) patiëntenpopulatie die uitersten van de samenleving weerspiegelt
  • Een multidisciplinaire aanpak van complexe patiëntenzorg
  • Een prettige werksfeer in een enthousiast team dat meegaat met de nieuwste ontwikkelingen
Vacature per: 
zaterdag, 1 juni, 2019
% FTE: 
80.00
Contractvorm: 
Toetreding maatschap
Duur functie: 
onbepaalde tijd
Reden vacature: 
pensionering
Reageren voor: 
vrijdag, 1 februari, 2019
Wijze solliciteren / informatie: 

We zien de sollicitatie graag uiterlijk 31 januari 2019 tegemoet. De brief kan worden gericht aan, Marc Groeneveld, voorzitter van de OE.

Het kennismakingsgesprek staat ingepland op 7 februari en een eventueel vervolg op 18 februari.

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kan er contact opgenomen worden met Mariëlle de Vreede, internist hematoloog, 088-979 6339 of met Marc Groeneveld, voorzitter van de OE, via het secretariaat interne geneeskunde, 088- 979 2011.

De procedure voor het aanstellen van een medisch specialist gebeurt met de grootste zorgvuldigheid. De procedure neemt zo'n drie maanden in beslag. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.