Menubalk - In- uitloggen

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een krachtige ziekenhuisorganisatie met 2 ziekenhuislocaties, 4 poliklinieklocaties en een polikliniek in Het Oogziekenhuis. De organisatie is ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Wij staan klaar voor patiënten en families met ruim 4.500 medewerkers, ruim 300 artsen en 300 vrijwilligers.

Onze uitgangspositie is stevig verankerd in de samenleving. We hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Bij ons werken gemotiveerde, betrokken collega’s waarbij patiëntgerichtheid, kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn.

Franciscus Gasthuis & Vlietland is lid van de vereniging Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ). Om topklinische zorg nu en in de toekomst te leveren is er binnen ons ziekenhuis veel aandacht voor opleiding, bijscholing, (wetenschappelijk) onderzoek en vernieuwing.

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Hematologie
Ziekenhuis: 
Franciscus Ziekenhuis
Locatie: 
locatie Schiedam
Plaats: 
Rotterdam/Schiedam
Website ziekenhuis: 
https://www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/vacatures
Wij zoeken / wij bieden: 

Internist-Hematoloog (0,87 fte)

De functie:

Specialisten Coöperatie Franciscus zoekt per 1-7-2022 voor de vakgroep Interne Geneeskunde een Internist-hematoloog (0,87 fte) in verband met uitbreiding van de subvakgroep Hematologie.

De vakgroep:

Per 1 januari 2018 is de vakgroep Interne op beide ziekenhuislocaties gefuseerd. De subvakgroep Hematologie bestaat uit 3 hematologen (2,5 fte). De subvakgroep Hematologie beschikt samen met subvakgroep Oncologie over een grote hematologie/oncologie dagbehandeling (24 stoelen)  en een grote verpleegafdeling op locatie Vlietland (24 bedden) waaronder ook opvang van post-autologe stamcel transplantatie patienten.  De hematologische en oncologische zorg is gecentraliseerd op locatie Franciscus  Vlietland.

Op de polikliniek is een ruim aanbod van hematologie patiënten. Door dit ruime aanbod kunnen wij een goed opleidingsklimaat mogelijk maken.  Verder is er een goed geoutilleerde research afdeling waarbij oa deelname aan  HOVON studies mogelijk wordt gemaakt.

Wij vragen:

Een allround Internist-hematoloog met de volgende kenmerken

 • Collegiaal en doortastend
 • Affiniteit met acute geneeskunde
 • Leiderschapskwaliteiten en interesse/ervaring in management en organisatie
 • Wetenschappelijke interesse, bij voorkeur gepromoveerd en bezit GCP

   

  Wij bieden:

  Toetreding tot de Specialisten Coöperatie Franciscus geschiedt conform de toetredingsregels van de coöperatie.

  Hiernaast bieden wij:

 • een boeiende functie in een top(klinisch) ziekenhuis;
 • werken in een goed functionerende vakgroep met prettige collega’s;
 • een dynamische en uitdagende werkomgeving met aandacht voor (wetenschappelijk) onderzoek en innovatie.

  Een benoemingsadviescommissie van de medische staf is onderdeel van de selectieprocedure. Op verzoek van de benoemingsadviescommissie dan wel de vakgroep kan worden besloten tot een selectieassessment. Na aanstelling volgt in alle gevallen een ontwikkelassessment.

  De huidige chef de clinique zal deelnemen aan de sollicitatie ronde.

  Meer informatie & solliciteren:

  Meer informatie over deze vacature? Neem dan gerust contact met een van de leden van de subvakgroep hematologie, dr. E. Libourel, dr. H. van Zaanen en dr. N. Durdu-Rayman (via telefoonnummer: 010 - 8939393)  Ook kunt u contact opnemen met het bestuur van de coöperatie, dhr. J.R. Maat, directeur bestuurder, via telefoonnummer: 010-4617147.

  Meer informatie over ons ziekenhuis vindt u hier.

  Solliciteert u liever direct? Via de groene sollicitatiebutton ontvangen we graag uw cv en motivatiebrief.

  OF (bij verspreiding wetenschappelijke verenigingen e.d.)

  Solliciteren naar deze vacature kan via https://www.franciscus.nl/werkenbijfranciscus/vacatures of stuur uw CV en motivatiebrief naar werving_selectie@franciscus.nl

  Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet prijs gesteld.

Vacature per: 
vrijdag, 1 juli, 2022
% FTE: 
0.87
Contractvorm: 
Toetreding maatschap
Duur functie: 
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
zaterdag, 15 januari, 2022
Wijze solliciteren / informatie: