Menubalk - In- uitloggen

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een (boven)regionaal, topklinisch opleidingsziekenhuis in de regio Midden-Brabant

Het ETZ biedt zorg vanuit drie ziekenhuislocaties: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. Elke locatie kent een eigen zorgsfeer en eigen expertises, waarbij altijd de patiënt centraal staat. Zo bieden we op de locatie ETZ Elisabeth zware traumazorg, spoedeisende hulp en planbare zorg aan. Op de locatie ETZ TweeSteden kunnen patiënten terecht voor planbare zorg en spoedeisende hulp en in ETZ Waalwijk voeren we alleen planbare zorg uit. Op de dialyseafdeling van locatie ETZ Elisabeth worden alle vormen van nierfunctievervangende therapie aangeboden. Daarnaast beschikken we over een Dialyse afdeling in het Koetshuis te Waalwijk.

Functie: 
Internist
Differentiatie: 
Nefrologie
Ziekenhuis: 
Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis
Locatie: 
Elisabeth
Plaats: 
Tilburg
Website ziekenhuis: 
https://www.etz.nl/
Wij zoeken / wij bieden: 

In verband met uitbreiding van het cluster Nefrologie heeft de vakgroep Interne Geneeskunde per 1 oktober 2019 een vacature voor een:

Internist-nefroloog

0.66 FTE

Uw uitdaging

Als onze nieuwe collega:

• bent u samen met de 4 andere nefrologen verantwoordelijk voor de zorg voor de hemodialysepatiënten (waaronder nachtelijke- en thuishemodialysepatiënten) en de CAPD patiënten;

• werkt u op de polikliniek van de Interne Geneeskunde (nefrologie, chronische nierinsufficiëntie, begeleiding niertransplantatiepatiënten, algemene interne geneeskunde) en op de klinische afdeling Nefrologie (zaalsupervisie);

• participeert u in de opleiding Interne Geneeskunde;

• participeert u in het MDO op de Dialyse afdeling;

• participeert u in de diensten voor de nefrologie en voor de algemene interne geneeskunde.

Uw werkomgeving

De vakgroep Interne Geneeskunde van het ETZ bestaat uit 23 internisten waarbij alle aandachtsgebieden zijn vertegenwoordigd. De meerderheid van de vakgroep is werkzaam binnen het Coöperatief Medisch Specialistisch Bedrijf Midden-Brabant (MSB M-B) en een deel heeft een AMS dienstverband.

De vakgroep Interne Geneeskunde is werkzaam op alle 3 de locaties van het ETZ en is goed vertegenwoordigd in vrijwel alle ziekenhuiscommissies. Alle vakgroepleden zijn zowel op de polikliniek als in de kliniek werkzaam.

Er zijn 5 nefrologen, die werkzaam zijn op de locatie ETZ Elisabeth en op de dialyselocatie in het Koetshuis te Waalwijk. Op de locatie Elisabeth beschikken we over 24 hemodialyse stations en op de locatie Koetshuis over 10 stations. Op deze locaties worden ook de CAPD/APD patiënten gezien en, minder frequent, plasmaferese patiënten. Voor (nachtelijke) thuishemodialyse werken we samen met Dianet in Utrecht. We begeleiden een grote groep patiënten met chronische nierinsufficiëntie. Voor niertransplantatie werken we samen met het Radboud Ziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum en MUMC.

De nieuwe collega gaat werken op de twee dialyselocaties van het ETZ en op de polikliniek en kliniek van het ETZ locatie Elisabeth.

Uw profiel

We zoeken een jonge, enthousiaste, veelzijdige internist-nefroloog die ons team komt versterken. Van de collega wordt verwacht dat deze naast de nefrologie ook affiniteit heeft met de algemene interne geneeskunde en de opleiding, zodat het vak nog zoveel mogelijk in volle breedte kan worden uitgeoefend. Goede contactuele eigenschappen, goede samenwerking en collegialiteit is een vereiste.

Ons aanbod

De vakgroep kent voor toetreding van nieuwe leden een inverdienregeling volgens het MSB M-B. Voor deze functie is een geschikte interne kandidaat beschikbaar.

 

Vacature per: 
dinsdag, 1 oktober, 2019
% FTE: 
0.66
Contractvorm: 
Toetreding maatschap
Duur functie: 
Onbepaalde tijd
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
zondag, 15 september, 2019
Wijze solliciteren / informatie: 

Informatie en sollicitatie

Neem voor meer informatie contact op met dr. A.J. Apperloo, internist-nefroloog en medisch manager van de Dialyse afdeling, een der andere nefrologen of met dr. L.V. Beerepoot, internist-oncoloog en voorzitter vakgroep Interne Geneeskunde (013 221 3069 of 013 2213670).

Uw sollicitatiebrief en CV kunt u binnen 2 weken richten aan dr. P.F. Boekkooi, voorzitter MSB M-B, via e-mail s.demoor@etz.nl