Menubalk - In- uitloggen

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een (boven)regionaal, topklinisch opleidingsziekenhuis in de regio Midden-Brabant.

Het ETZ biedt zorg vanuit drie ziekenhuislocaties: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. Elke locatie kent een eigen zorgsfeer en eigen expertises, waarbij altijd de patiënt centraal staat. Zo bieden we op de locatie ETZ Elisabeth zware traumazorg, spoedeisende hulp en planbare zorg aan. Op de locatie ETZ TweeSteden kunnen patiënten terecht voor planbare zorg en eerste hart hulp en in ETZ Waalwijk voeren we alleen planbare zorg uit. Op de dialyseafdeling van locatie ETZ Elisabeth worden alle vormen van nierfunctievervangende therapie aangeboden. Daarnaast beschikken we over een dialyse afdeling in het Koetshuis te Waalwijk

In verband met het aanstaande pensioen van een van onze nefrologen heeft de vakgroep Interne Geneeskunde per 1 september 2021 een vacature voor een:

Internist-nefroloog
Chef de clinique
0
.8  FTE

 

Uw werkomgeving
De vakgroep Interne Geneeskunde van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis bestaat uit 25  internisten en 5 chefs de cliniques waarbij alle aandachtsgebieden zijn vertegenwoordigd. De meerderheid  van de vakgroep is werkzaam binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Midden-Brabant en een deel heeft een AMS dienstverband. Alle vakgroepleden zijn zowel op de polikliniek als in de kliniek werkzaam.

De vakgroep Interne Geneeskunde is werkzaam op alle 3 de locaties van het ETZ en is goed vertegenwoordigd in vrijwel alle ziekenhuiscommissies.

Er zijn 6 nefrologen, die werkzaam zijn op de locatie ETZ Elisabeth en op de dialyselocatie in het Koetshuis te Waalwijk. Op de locatie Elisabeth beschikken we over 24 hemodialyse stations en op de locatie Koetshuis over 10 stations. Op deze locaties worden ook de CAPD/APD patiënten gezien en, minder frequent, plasmaferese patiënten. Voor (nachtelijke) thuishemodialyse werken we samen met Dianet in Utrecht. We begeleiden een grote groep patienten met chronische nierinsufficiëntie.  Voor niertransplantatie werken we samen met het Radboud Ziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum en MUMC.

De nieuwe collega gaat werken op de twee dialyselocaties van het ETZ en op de polikliniek en kliniek van het ETZ locatie Elisabeth.

 

Functie: 
Chef de clinique
Differentiatie: 
Nefrologie
Ziekenhuis: 
ETZ
Locatie: 
Elisabeth
Plaats: 
Tilburg
Website ziekenhuis: 
www.etz.nl
Wij zoeken / wij bieden: 

Als onze nieuwe collega:

  • bent u samen met de 5 andere nefrologen verantwoordelijk voor de zorg voor de hemodialysepatiënten (waaronder nachtelijke- en thuishemodialysepatiënten) en de CAPD patiënten;
  • werkt u op de polikliniek van de Interne Geneeskunde(nefrologie, chronische nierinsufficiëntie, begeleiding niertransplantatiepatiënten, algemene interne geneeskunde) en op de klinische afdeling nefrologie (zaalsupervisie);
  • participeert u in de opleiding Interne Geneeskunde;
  • participeert u in het MDO op de dialyse afdeling;
  • participeert u in (spoed)taken binnen de algemene interne geneeskunde;
  • participeert u in de diensten voor de nefrologie en voor de algemene interne geneeskunde.

Uw profiel
We zoeken een enthousiaste, veelzijdige internist-nefroloog die ons team komt versterken. Van de collega wordt verwacht dat deze naast de nefrologie ook affiniteit heeft met de algemene interne geneeskunde, zodat het vak nog zoveel mogelijk in volle breedte kan worden uitgeoefend. Het kunnen inbrengen van een centraal veneuze lijn strekt tot de aanbeveling.
Goede contactuele eigenschappen,  goede samenwerking, flexibiliteit en collegialiteit zijn een vereisten. Aantoonbare interesse in management, kwaliteit & veiligheid, wetenschap of deelname in landelijke verenigingen zijn een pré. 

Ons aanbod
Het betreft een tijdelijke aanstelling in eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Op termijn is toetreding in het MSB M-B mogelijk gezien leeftijdsopbouw binnen het cluster nefrologie. Salariëring en arbeidsvoorwaarden conform AMS.

Vacature per: 
donderdag, 22 april, 2021
% FTE: 
0.80
Contractvorm: 
Tijdelijk dienstverband
Duur functie: 
1 jaar
Reden vacature: 
pensionering
Reageren voor: 
donderdag, 6 mei, 2021
Wijze solliciteren / informatie: 

Informatie en sollicitatie
Neem voor meer informatie contact op met Dr. S. Van Veen, internist-nefroloog en medische manager van de dialyse-afdeling, 013 221 6415, s.vanveen@etz.nl, een der andere nefrologen te bereiken via 013 -221 3069 (secretariaat vakgroep Interne Geneeskunde).

Uw motivatiebrief en cv kunt u vóór 6 mei via deze link insturen onder vermelding van het vacature nummer 2021.149