Menubalk - In- uitloggen

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) is een (boven)regionaal, topklinisch opleidingsziekenhuis in de regio Midden-Brabant.

Het ETZ biedt zorg vanuit drie ziekenhuislocaties: ETZ Elisabeth, ETZ TweeSteden en ETZ Waalwijk. Elke locatie kent een eigen zorgsfeer en eigen expertises, waarbij altijd de patiënt centraal staat. Zo bieden we op de locatie ETZ Elisabeth zware traumazorg, spoedeisende hulp en planbare zorg aan. Op de locatie ETZ TweeSteden kunnen patiënten terecht voor planbare zorg en eerste hart hulp en in ETZ Waalwijk voeren we alleen planbare zorg uit. Op de dialyseafdeling van locatie ETZ Elisabeth worden alle vormen van nierfunctievervangende therapie aangeboden. Daarnaast beschikken we over een dialyse afdeling in het Koetshuis te Waalwijk

De vakgroep Interne Geneeskunde van het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis bestaat uit 24  internisten waarbij alle aandachtsgebieden zijn vertegenwoordigd. De meerderheid  van de vakgroep is werkzaam binnen het Medisch Specialistisch Bedrijf Midden-Brabant en een deel heeft een AMS dienstverband. Alle vakgroepleden zijn zowel op de polikliniek als in de kliniek werkzaam.De vakgroep Interne Geneeskunde is werkzaam op alle 3 de locaties van het ETZ en is goed vertegenwoordigd in vrijwel alle ziekenhuiscommissies. 

Er zijn 5 nefrologen, die werkzaam zijn op de locatie ETZ Elisabeth en op de dialyselocatie in het Koetshuis te Waalwijk. Op de locatie Elisabeth beschikken we over 24 hemodialyse stations en op de locatie Koetshuis over 10 stations. Op deze locaties worden ook de CAPD/APD patiënten gezien en, minder frequent, plasmaferese patiënten. Voor (nachtelijke) thuishemodialyse werken we samen met Dianet in Utrecht.  We begeleiden een grote groep patienten met chronische nierinsufficiëntie.  Voor niertransplantatie werken we samen met het Radboud Ziekenhuis, Erasmus Medisch Centrum en MUMC. 

De nieuwe collega gaat werken op de twee dialyselocaties van het ETZ en op de polikliniek en kliniek van het ETZ locatie Elisabeth.

Functie: 
Chef de clinique
Differentiatie: 
Nefrologie
Ziekenhuis: 
Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis
Locatie: 
Elisabeth
Plaats: 
Tilburg
Website ziekenhuis: 
https://www.etz.nl/Werken-bij/Vacatures/Internist-nefroloog-(chef-de-clinique)-(1)
Wij zoeken / wij bieden: 

Jouw uitdaging

Als Internist-nefroloog:

  • Ben je samen met de 5 andere nefrologen verantwoordelijk voor de zorg voor de hemodialysepatiënten (waaronder nachtelijke- en thuishemodialysepatiënten) en de CAPD patiënten;
  • Werk je op de polikliniek van de Interne Geneeskunde (nefrologie, chronische nierinsufficiëntie, begeleiding niertransplantatiepatiënten, algemene interne geneeskunde) en op de klinische afdeling nefrologie (zaalsupervisie);
  • Participeer je in de opleiding Interne Geneeskunde; 
  • Participeer je in het MDO op de dialyse afdeling; 
  • Participeer je in de diensten voor de nefrologie en voor de algemene interne geneeskunde.

Jouw profiel

We zoeken een enthousiaste, veelzijdige internist-nefroloog die ons team komt versterken, voor 0.6 - 0.8 fte. Van de collega wordt verwacht dat deze naast de nefrologie ook affiniteit heeft met de algemene interne geneeskunde en de opleiding, zodat het vak nog zoveel mogelijk in volle breedte kan worden uitgeoefend.  Goede contactuele eigenschappen, goede samenwerking, flexibiliteit en collegialiteit is een vereiste. 

Vacature per: 
woensdag, 1 januari, 2020
% FTE: 
0.80
Contractvorm: 
Tijdelijk dienstverband
Duur functie: 
1 jaar met uitzicht op verlenging
Reden vacature: 
Reageren voor: 
vrijdag, 25 oktober, 2019
Wijze solliciteren / informatie: 

Neem voor meer informatie contact op met Dr. A.J. Apperloo, internist-nefroloog en medische manager van de dialyse-afdeling, f.apperloo@etz.nl, een der andere nefrologen te bereiken via 013 -221 3069 (secretariaat vakgroep Interne Geneeskunde).

Stuur je cv en motivatiebrief vóór 25 oktober 2019 aan de afdeling Personeelsadministratie. Gebruik daarvoor het online sollicitatieformulier en vermeld vacaturenummer 2019.351.

Bij indiensttreding doen wij een aanvraag voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente waar je ingeschreven staat. Een VOG geeft aan dat jouw gedrag geen belemmering vormt voor deze functie. De VOG moet binnen 2 maanden na je eerste werkdag in ons bezit zijn.