Menubalk - In- uitloggen

Franciscus Gasthuis & Vlietland is ontstaan uit de fusie van het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam en het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam. Al twee eeuwen lang bieden wij zorg voor generaties in de regio Groot Rijnmond. Kleinschalig gestart en gegroeid tot een ziekenhuis met een verzorgingsgebied voor 400.000 inwoners.

Het ziekenhuis typeert zich door een grote verbondenheid met de regio's Nieuwe Waterweg Noord, Rotterdam en Lansingerland. Deze verbondenheid zien wij terug in onze patiëntenpopulatie en in het medewerkersbestand, waarbij de zorg aan én door verschillende generaties binnen families geleverd werd, wordt en zal worden.

Onze regio's kenmerken zich door harde werkers die gewend zijn om de schouders eronder te zetten. Deze mentaliteit is er al vroeg ingekomen door het harde werken in de havens van Rotterdam. Historisch gezien is de gehele regio Rijnmond vanuit de havens verder ontwikkeld tot een multiculturele samenleving.

De verbondenheid in de regio kenmerkt zich door de nauwe samenwerking met verwijzers, zorginstellingen en andere ziekenhuizen. In onze regio's kennen wij een jarenlange traditie in transmurale samenwerking met de huisartsen, die wij graag willen voortzetten en uitbouwen. Hierdoor kan de juiste zorg op de juiste plek door de juiste partner geleverd worden.

Functie: 
AIOS
Differentiatie: 
Algemeen
Ziekenhuis: 
Franciscus locatie Gasthuis en Vlietland
Locatie: 
Kleiweg 500 3045 PM45 PM
Plaats: 
Rotterdam
Website ziekenhuis: 
https://franciscusnet/
Wij zoeken / wij bieden: 

Voor de covid zorg zijn wij per direct op opzoek naar aios of een basis arts met big registratie om ons team de komende maanden te  komen versterken.

Vacature per: 
donderdag, 25 november, 2021
% FTE: 
100.00
Contractvorm: 
Loondienst
Duur functie: 
ip voor zes maanden
Reden vacature: 
uitbreiding
Reageren voor: 
woensdag, 15 december, 2021
Wijze solliciteren / informatie: 

ANIOS/ arts-assistent Interne Geneeskunde
Omdat jij begrijpt dat topzorg mensenkennis vereist.
• Wil je kennis maken met alle aspecten van Interne Geneeskunde (+ Cardiologie & MDL) én je hierin in de breedte ontwikkelen?
• Snap jij als échte teamplayer ons Samen Sterk-principe als geen ander?
• Maar kan je daarnaast ook goed zelfstandig werken?
Dan is de vacature voor ANIOS/ arts-assistent Interne Geneeskunde vast iets voor jou! Lees je mee?
De functie
Als ANIOS Interne Geneeskunde ondersteun je de medische patiëntenzorg op de afdeling Interne Geneeskunde, Cardiologie en Maag-, Darm- en Leverziekten. Daarnaast draai je mee in de dienstenpool. De opleidingsgroep Interne Geneeskunde bestaat uit 28 internisten op beide ziekenhuislocaties met als deelspecialismen endocrinologie, vasculaire geneeskunde, nefrologie, hematologie, oncologie en acute geneeskunde.
Jouw afdeling
Interne Geneeskunde houdt zich bezig met onderzoek en behandeling van ziekten van de inwendige organen zoals hart, longen, nieren, lever, maag en darmen, klieren, gewrichten en bloed. Met het hele team doen we ons uiterste best de patiënt optimaal centraal te stellen in zowel ontvangst, bejegening en natuurlijk in behandeling en zorg! Daarnaast werkt onze afdeling nauw samen met de afdelingen Longziekten, MDL-ziekten, Cardiologie, Reumatologie en Intensive Care. Het mooie aan werken op deze afdeling? De brede ervaring die je hier op doet! De patiënten die we hier helpen hebben uiteenlopende ziektebeelden. Aandoeningen die je bijvoorbeeld tegenkomt zijn diabetes mellitus, trombose, nierziekten, nefrologische aandoeningen en infectieziekten, kanker, cardiologische aandoeningen, maar ook maag-, darm- en leverziekten.
Goed om te weten:
• Samen met je collega's ANIOS maak je onderdeel uit van een dienstenpool, waardoor je in beide ziekenhuislocaties werkt;
• Werken als ANIOS op de afdeling Interne Geneeskunde, alsmede Cardiologie en MDL-ziekten wordt gezien als een mooie opstap voor een verdere specialisatie.
Verder specialiseren
Ben je ambitieus en wil jij je straks verder specialiseren? Vanuit het Franciscus verzorgen we de opleiding Interne Geneeskunde in samenwerking met het OOR, alsmede de vooropleidingen voor Cardiologie, Longziekten, Reumatologie, MDL-ziekten en Geriatrie.
Wij vragen
• een diploma basisarts;
• affiniteit met alle aspecten van de interne geneeskunde;
• uitstekende communicatieve vaardigheden: je bent helder in je communicatie en je schakelt met gemak op verschillende niveaus;
• een teamplayer die tegelijkertijd ook heel goed zelfstandig aan de slag kan;
• een integere en patiëntgerichte collega;
• stressbestendigheid: in de hectiek van alledag houd jij je hoofd koel en verlies je niet je prioriteiten uit het oog;
• een VOG.
Wij bieden
Wij begrijpen dat niet alleen onze patiënten, maar ook onze collega’s het beste verdienen! Je wordt ingeschaald in FWG 65 (max. € 5.620,-) conform cao Ziekenhuizen én we bieden je:
• een baan in een top(klinisch) ziekenhuis;
• een jaarcontract met de mogelijkheid tot verlening;
• parkeren voor € 1,- per dag, maar de tram stopt ook voor de deur;
• een extra vergoeding reiskosten (fiscale regeling);
• een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, zo kun je sporten met korting, kiezen voor extra vakantiedagen of je koopt een nieuwe fiets.
En wist je dat:
• wij jouw duurzame inzetbaarheid heel belangrijk vinden? Doe mee aan onze bootcamptrainingen, plan een stoelmassage, of spar over jouw toekomst met onze loopbaanadviseur!
• de cultuur binnen ons ziekenhuis gericht is op mens en innovatie? En dat we ook snel schakelen en korte lijnen heel belangrijk vinden?
Meer informatie & solliciteren
Wil je meer informatie over de functie? Trek de stoute klompen aan en neem contact op met Henriëtte Kooiman, opleidingscoördinator, via telefoonnummer 010-4617611. Liever een bericht via WhatsApp? Dat kan ook! Stuur onze recruiter Charlotte van der Burg een bericht via 06-19068766. Meer informatie over ons ziekenhuis vind je hier.