Menubalk - In- uitloggen

Vacature beleidsadviseur

De Nederlandse Internisten Vereniging (NIV) is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor internisten (in opleiding) en als zodanig aanspreekpunt voor alle beroepsinhoudelijke en maatschappelijke aangelegenheden binnen het specialisme Interne Geneeskunde. De vereniging zet zich in voor het bevorderen van de kwaliteit van de intern geneeskundige zorg, het structureel door ontwikkelen van de opleiding Interne geneeskunde en voor belangenbehartiging van internisten. Internisten zijn medisch-specialisten met de breedste medische kennis, die gecombineerd met ieders eigen specialistische expertise, patiënten met complexe problemen op holistische wijze kunnen diagnosticeren en behandelen. Zo bewaken zij o.a. de regie bij multidisciplinaire zorg.

Het bestuur van de NIV, bestaande uit internisten, vertegenwoordigt en bestuurt de vereniging en laat zich adviseren door commissies en werkgroepen. Het bureau van de NIV ondersteunt het bestuur bij al haar taken en activiteiten en bestaat uit 15 enthousiaste medewerkers die samenwerken aan het beste resultaat. De vereniging is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten en heeft ruim 3500 leden.

De NIV is op zoek naar een:

BELEIDSADVISEUR

(32 uur per week)

Wat ga je doen?
Je houd je op beleidsmatig en uitvoerend terrein hoofdzakelijk bezig met de dossiers Kwaliteit en Wetenschap. Daarbij ben je onderdeel van het beleidsteam van de NIV. Actuele onderwerpen waar je actief over mee kunt denken zijn onderwerpen als zorgevaluatie, uitkomstgerichte zorg en Juiste Zorg op de Juiste Plek.

Wat zijn je werkzaamheden?

 • Je bereidt met betrekking tot de dossiers Kwaliteit en Wetenschap beleidsdocumenten, correspondentie, adviezen, notities en nieuwsbrieven voor.
 • Je volgt de ontwikkelingen op het beleidsterrein van deze dossiers en vertaalt deze ontwikkelingen naar beleid en projecten voor de NIV.
 • Je bereidt vergaderingen voor en handelt deze af (opstellen agenda, opvolgen actielijsten, maken van besluitenlijsten en verslaglegging van vergaderingen).
 • Je ondersteunt projectleiders bij het voorbereiden en uitvoeren van projecten.
 • Je bewaakt de voortgang van afgesproken activiteiten die betrekking hebben op de dossiers waar jij verantwoordelijk voor bent.
 • Je bent betrokken bij de organisatie en invulling van ledenbijeenkomsten

Je voert je werkzaamheden uit in overleg met de voorzitters van de commissies of projectgroepen en in afstemming met directeur en/of beleidsteam. Afhankelijk van het onderwerp werk je nauw samen met collega’s en beleidsmedewerkers van andere wetenschappelijke verenigingen en de Federatie Medisch Specialisten.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste, betrokken en zelfstandige collega die initiatief durft te nemen. Je bent communicatief vaardig en hebt ervaring met het schrijven van beleidsnotities. Daarnaast ben je resultaatgericht, beschik je over analytische capaciteiten en ben je goed in plannen, organiseren en prioriteren. Je vindt het leuk om in verenigings-/teamverband te werken en bent bereid om deel te nemen aan vergaderingen buiten kantooruren.

Hiernaast worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

 • Een academisch werk- en denkniveau met relevante aantoonbare werkervaring (minimaal 2 jaar).
 • Kennis van de gezondheidszorg, bij voorkeur met betrekking tot landelijk beleid en ontwikkelingen op het gebied van medisch specialistische opleiding en wetenschap

Wat bieden wij?
Een afwisselende baan met een grote mate van zelfstandigheid in een dynamische en professionele, maar ook laagdrempelige werkomgeving, waar je samenwerkt met gemotiveerde collega’s en internisten. Op het kantoor in de Domus Medica in Utrecht heerst een informele werksfeer, en is altijd tijd voor een gezellig gesprek onder het genot van een goede kop koffie. De Nederlandse Internisten Vereniging kent een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring.

Informatie en sollicitatie
Informatie over de functie kunt u opvragen bij Samara de Jong-Jaber, directeur NIV, bereikbaar op 030-899 0651. U kunt uw sollicitatie, voorzien van een CV en motivatie, tot uiterlijk 18 januari 2021 per e-mail versturen met als onderwerp ‘Beleidsadviseur NIV’. De eerste gespreksronde wordt in de tweede helft van januari gepland.

Bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt niet op prijs gesteld en hier wordt niet op gereageerd.

Parttime uren: 32 per week

Deadline sollicitaties: 18-1-2021

Soort dienstverband: Parttime, Bepaalde tijd

Aanvullende betalingen:

 • Vakantiegeld

Arbeidsvoorwaarden:

 • Budget voor professionele ontwikkeling
 • Flexibele werkuren
 • Kerstpakket
 • Reiskostenvergoeding
 • Werk vanuit huis

Werkschema:

 • Avondwerk
 • Flexibel werkrooster
 • ma-vr