Menubalk - In- uitloggen

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure voor JNIV-bestuursleden
Elke opleidingsregio wordt vertegenwoordigd door twee bestuursleden. Indien een bestuurslid zijn functie neerlegt dan zal per email en/of in de nieuwsbrief de vacature kenbaar worden gemaakt aan de JNIV-leden in de desbetreffende regio. Op basis van de sollicitatiebrief en een gesprek zal een nieuw bestuurslid gekozen worden. De sollicitatie zal plaatsvinden door een commissie bestaand uit in ieder geval een bestuurslid uit dezelfde opleidingsregio en een bestuurslid uit een andere regio

Sollicitatieprocedure voor juniorsectieleden
Alle differentiaties van de interne geneeskunde worden vertegenwoordigd binnen de secties. Tevens bestaan er junior deelspecialistische verenigingen die net als de JNIV in nauw contact samenwerken met de secties.
Binnen het Concilium is besloten om in de secties twee juniorleden zitting te laten nemen, één vanuit de junior deelspecialistische vereniging (indien aanwezig) en één vanuit de JNIV. Het voordeel hiervan is dat de sectie goed contact kan houden met zowel de junior deelspecialistische vereniging, als met de JNIV. Daarnaast is het voordeel van twee junior sectieleden dat er overlap is waardoor bij wisseling van de juniorsectieleden en vakantie-/ziekteperiodes altijd een aios aanwezig kan zijn bij vergaderingen. Het ene junior sectielid wordt door de deelspecialistische vereniging gekozen. Voor het tweede junior sectielid zal een sollicitatieronde worden gehouden, waarbij het JNIV-bestuur de sollicitatieprocedure op zich neemt. Bij vrijkomen van een vacature voor een junior sectielid zal de vacature gestuurd worden naar alle differentianten binnen het betreffende vakgebied. Iedere differentiant kan middels een motivatiebrief en CV solliciteren waarbij de leden van het dagelijks bestuur van de JNIV tezamen de meest geschikte kandidaat kiezen op basis van motivatie, ervaring binnen het vakgebied en affiniteit met de opleiding.