Menubalk - In- uitloggen

Cursussen (niet verplicht)

Voor AIOS interne geneeskunde zijn er veel nuttige cursussen. Hieronder staat een selectie van cursussen die frequent gevolgd worden door aios.

Smeerolie op de poli

Het JNIV congres 'smeerolie voor de poli' is een stoomcursus poliklinische interne geneeskunde met een interactief karakter. Door middel van diverse workshops en plenaire sessies ben je aan het einde van de dag goed voorbereid op de polikliniekstage in het 2e of 3e jaar. Thema's die aan bod komen zijn o.a. diabetes mellitus, hypertensie, schildklierfunctiestoornissen, somatisch onverklaarde lichamelijk klachten en vele meer.


DESG-cursus

Voor aios interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de 2-daagse cursus Diabetes Mellitus te volgen, de zogenoemde DESG-cursus. De data voor 2020 zijn:

19 en 20 maart 2020 (uitgesteld)
25 en 26 juni 2020
1 en 2 oktober 2020

Een aanmeldingsformulier voor 2020 vindt u op www.nve.nl/academy Hierin staat ook meer informatie over de aanmeldprocedure.
De cursus wordt georganiseerd door de NVE Academy onder inhoudelijke verantwoording van de Diabetes Education Study Group (DESG). Voor informatie kunt u bellen naar 085-1300729 of een e-mail sturen naar info@nve.nl.


Basiscursus Nierziekten

Voor aios interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de basiscursus Nierziekten te volgen. Deze cursus is ongesponsord en wordt ondersteund door de Nederlandse Federatie voor Nefrologie. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling van de basiscursus Nierziekten ligt bij een cursusleiding, bestaande uit prof. dr. P.M. ter Wee (internist-nefroloog Amsterdam UMC, locatie VUmc) en dr. C.F.M. Franssen (internist-nefroloog UMC Groningen). De cursussen vinden plaats op 22 & 23 januari 2021 en 18 & 19 juni 2021. Als deze cursusdagen snel zijn overtekend, vindt er op 26 & 27 november 2021 een extra cursus plaats.
Aanmelden kan uitsluitend on-line via https://debaar.net/basiscursus-nierziekten . De organisatie is in handen van De Baar advies & organisatie. Voor informatie kunt u bellen naar tel. 0343-594544 of een e-mail sturen naar info@debaar.net
 


Basiscursus Infectieziekten

Voor aios interne geneeskunde is er de mogelijkheid om de basiscursus Infectieziekten te volgen. Deze cursus is ongesponsord. De verantwoordelijkheid voor de inhoudelijke samenstelling ligt bij de Sectie Infectieziekten van de NIV, die een cursusleiding heeft samengesteld bestaande uit prof. dr. I.M. Hoepelman (UMC Utrecht) en prof. dr. J.M. Prins (Amsterdam UMC, locatie AMC). Deze cursus vindt plaats op 10 en 11 september 2021. Aanmelden kan uitsluitend on-line via https://www.debaar.net/basiscursus-infectieziekten. De organisatie is in handen van De Baar advies & organisatie. Voor informatie kunt u bellen naar tel. 0343-594544 of een e-mail sturen naar info@debaar.net 


  • Basiscursus ziekenhuismanagement voor aios, website
  • MedicALS, website
  • Fundamental Critical Care Support (FCCS), website
  • Cursus antibioticagebruik in de praktijk, website