internist-endocrinoloog Maastricht UMC+

internist-endocrinoloog Maastricht UMC+
Vacature per: 20-08-2024
Reden vacature: uitbreiding
Functie: Internist
Differentiatie(s): Endocrinologie
Contractvorm: Loondienst
Duur functie: Tijdelijk met zich op onbepaalde tijd
FTE: 0.9
Naam ziekenhuis: Maastricht UMC+
Locatie: Maastricht
Adres: P. Debyelaan 25
Website: https://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s0003zvp
Korte omschrijving ziekenhuis:

De onderafdeling Endocrinologie en Stofwisselingsziekten bestaat uit zes internist-endocrinologen, één endocrinologie-verpleegkundige en verpleegkundig specialist diabetische voet. Zij leveren 2e en 3e lijns zorg aan patiënten met een hormoon- of stofwisselingsziekte (inclusief diabetes mellitus). De afdeling is een tertiair centrum voor patiënten met een hypofyse- of bijnierziekte. Tevens is het NFU erkend expertisecentrum voor schildkliercarcinoom en erfelijke koolhydraatstofwisselingsziekten.

Naast patiëntenzorg zijn onderwijs en wetenschap belangrijke kerntaken van de onderafdeling. Het onderwijs vindt plaats op verschillende niveaus, van bachelor/master aan de FHML van de Universiteit Maastricht tot regionale postdoctorale nascholing en de opleiding tot internist-endocrinoloog. Jaarlijks worden gemiddeld twee internist-endocrinologen opgeleid.
Het wetenschappelijk onderzoek is gericht op co-morbiditeiten en complicaties van diabetes mellitus.

De onderafdeling Endocrinologie en Stofwisselingsziekten hecht veel waarde aan complementaire samenwerking, zowel onderling als tussen verschillende disciplines.

Wij zoeken/ wij bieden:

Als internist-endocrinoloog lever je zorg aan patiënten met een endocriene aandoening en een stofwisselingsziekte. Je neemt deel aan de bereikbaarheidsdiensten van de endocrinologie en de aanwezigheid/bereikbaarheidsdiensten van de algemene interne geneeskunde. Je bent betrokken bij onderwijs in het medische curriculum en de opleiding tot internist-endocrinoloog. Er bestaat de mogelijkheid tot het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.

We zijn op de zoek naar een internist-endocrinoloog met een brede interesse in de algemene endocrinologie, die tevens bereid is zich verder te bekwamen in tertiaire zorg, zoals zorg voor mensen met genderdysforie en/of erfelijke stofwisselingsziekten. Daarvoor zal je intern opgeleid worden. Affiniteit voor onderwijs en opleiding is vereist. Wetenschappelijke ervaring is een pre, maar geen vereiste.

Reageren voor: 16-09-2024
Wijze van solliciteren:

via website MUMC+