Internist-endocrinoloog

Internist-endocrinoloog
Vacature per: 01-12-2024
Reden vacature: pensionering
Functie: Chef de clinique
Differentiatie(s): Endocrinologie
Contractvorm: Tijdelijk dienstverband
Duur functie: 1 jaar, met zicht op een vaste aanstelling
FTE: 0,8 fte
Naam ziekenhuis: Medisch Spectrum Twente
Locatie: Enschede
Adres: Koningsplein 1, 7512 KZ Enschede
Website: mst.nl en werkenbijmst.nl/vacatures
Korte omschrijving ziekenhuis:

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland. Als onderdeel van de Santeon groep staan we bekend als een vooraanstaand medisch centrum. Samen met 3.600 collega’s waaronder 225 medisch specialisten, werken we vóór en mét patiënten in een gastvrije hoogwaardige en veilige omgeving vanuit onze kernwaarden passie, aandacht en daadkracht. Voor vrijwel alle medische behandelingen kan men bij ons terecht. Naast de klinische zorg wordt ook veel tijd en aandacht besteed aan onderwijs, opleiding, wetenschappelijk onderzoek en innovatie. MST heeft daarin een nauwe samenwerking met de Universiteit Twente.

Ondanks de grootte van het ziekenhuis zijn de lijnen kort, is er een goede intercollegiale cultuur en verloopt de samenwerking in prettige sfeer.

Wij zoeken/ wij bieden:

De afdeling: De vakgroep Interne Geneeskunde verricht zijn werkzaamheden met 22 internisten en biedt een groot palet aan zorg waaronder dialyse, endocrinologie, diabetes, vasculaire geneeskunde, HIV zorg, ouderengeneeskunde en vrijwel alle hematologische en oncologische behandelingen.

De subspecialistische afdeling endocrinologie biedt regionale en supraregionale zorg voor algemene endocrinologie, hypofysepathologie, schildklierpathologie inclusief oncologie (chirurgie en hooggedoseerde jodiumtherapie), diabetes mellitus, genderdysforie en osteoporose. Binnen de osteoporosezorg bestaat een nauw samenwerkingsverband met het ZGT te Almelo/Hengelo en de eerste lijn. Er is een enthousiast diabetesteam, waarmee we in Santeonverband nauw betrokken zijn bij innovatieve landelijke trajecten als het thuismonitoringsproject ‘Zorg bij Jou’ en het ‘Samen Beter’ programma.

Het MST heeft daarnaast een erkend vaatcentrum, een wondexpertisecentrum en een landelijke werkgroep maag-darm ischemie en een leefstijlportaal.

De vakgroep verzorgt het perifere deel van de opleiding tot internist en het interne geneeskunde deel van de opleiding tot cardioloog, longarts, mdl-arts en reumatoloog. Daarnaast leiden wij co-assistenten op en verzorgen stages voor PA-ers ook vanuit andere vakgebieden.

Wij zoeken: een internist-endocrinoloog die deze subspecialisatie in de volle breedte uitoefent inclusief diabeteszorg. Daarnaast wordt ervaring met echogeleide schildklierpuncties gevraagd dan wel de bereidheid zich deze vaardigheid te gaan verwerven. Wetenschappelijke belangstelling is een pré; goede communicatieve vaardigheden en gevoel voor humor zijn een vereiste. Participatie in de algemene taken van de vakgroep zoals diensten en onderwijs behoort ook tot de taken.  

Wij bieden: een afwisselende functie binnen een topklinisch ziekenhuis in een enthousiast en breed team waarin veel expertise binnen de diverse subdisciplines te vinden is. De samenwerking in Santeonverband en nabijheid van de technische Universiteit Twente bieden goede ruimte voor persoonlijke ambities en ontwikkeling. 

De functie is in eerste instantie voor 1 jaar, maar bij gebleken geschiktheid en onder voorbehoud van organisatorische ontwikkelingen, wordt het een vaste aanstelling.

Reageren voor: 05-07-2024
Wijze van solliciteren:

Meer weten? Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met mevrouw dr. M.J.M.(Marie-José) Pouwels, internist-endocrinoloog, mevrouw drs. M.C.H.(Marjolein) Pleunis-van Empel, internist-oncoloog en voorzitter van de vakgroep of de heer dr. L. (Lodewijk) Wagenaar, voorzitter van de benoemingsadviescommissie, allen bereikbaar via telefoon (053) 487 20 00.

Enthousiast? Wij ontvangen je sollicitatiebrief en cv graag uiterlijk 5 juli aanstaande via werkenbijmst.nl/vacatures

De sollicitatiegesprekken met de benoemingsadviescommissie zullen op 11 juli in de avonduren plaatsvinden.